Wat zijn jamsessions?

Jamsession : (zlfstndg nmwrd) (Uitspraak: /dʒæmseʃ.ən/)

Jamsessies zijn de perfecte plek om op een relaxte manier in een prettige en ongedwongen sfeer aan je muzikale talenten ontwikkeling te werken.
Er wordt niks van je verwacht, alleen kijken en luisteren is dus geen probleem.
Je wordt niet uitgelachen, we zijn hier allemaal om te leren en onszelf te verbeteren.
Fouten maken is oké, van fouten leer je.
Maar het meest belangrijke is dat iedereen plezier heeft in het samen maken van muziek!

Wat kan je verwachten?

De eerste sessie vindt plaats op vrijdag 11 mei 2018 van 15:00 – 18:00. Vanaf dan zal er iedere twee weken een jamsessie plaatsvinden in het Netwerkcentrum Oud Oost.

Tijdens de jamsessies zijn er in ieder geval een drumstel, keyboard, gitaar, basgitaar, microfoon en versterkers tot beschikking. Maar neem vooral je eigen instrument mee als dit mogelijk is.

Er is begeleiding aanwezig in de vorm van mensen die ervaring hebben met jamsessies en het maken van muziek in het algemeen, zij zullen jullie tips & tricks geven en ondersteunen tijdens de sessies.

Snacks en drinken worden verzorgt, je zult dus niet verdorsten of uithongeren!

Jamsessies bieden een mogelijkheid voor jongeren om in hun vrije tijd aan hun talentontwikkeling te werken op een creatieve, relaxte en ongedwongen manier.
Daarnaast biedt het de kans om op sociaal gebied in contact te komen met gelijkgezinde jongeren welke dezelfde interesses en hobby’s hebben als zijzelf.
Het biedt mogelijkheden tot het vergroten van sociale kringen en het uitbreiden van muzikale talenten.

Naast dat jamsessies een positieve tijdsbesteding bieden, heeft het maken van muziek een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen.
Het leren bespelen van een instrument bevordert de motoriek en cognitieve functies. Daarbij wordt het empathisch vermogen beter ontwikkeld.
Het aandachtig luisteren naar muziek maak rustiger, meer in balans en gelukkiger.
Door het luisteren van vrolijke muziek, ervaar je gezichtsuitdrukkingen van anderen positiever. Rustige en kalme klanken stimuleren de processen in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor creativiteit. Daarnaast draagt het bij aan een effectieve work-out. Motorische gebieden worden makkelijker gestimuleerd om mee te bewegen.
Als laatste kan muziek zorgen voor een betere concentratie.

Close Menu