30k out of nowhere!

Een tijdje terug wisten nog niet heel veel mensen wie Louis Pedro was. Mensen die een opleiding volgen aan de Friese Poort hebben hem wellicht horen freestylen. Maar toen ineens was daar de aankondiging van zijn eerste track! “Binnenkort” was de naam van de track en in no time stond het aantal views op 30.000.

Louis pedro hoe heb jij dit proces ervaren?

Op de dag dat ik de track zou releasen zat ik op school. En ik had me erop ingesteld dat mijn videoclip die maandagmiddag om 15:00  zou worden geüpload. Ik ging achter de pc zitten op school en vernieuwde de pagina van mijn clip en zag dat ik al heel snel op 3k views zat. Ik dacht bij mezelf dit gaat keihard voor een eerste track. Uiteindelijk heb ik 30.000 views op youtube en 30.000 streams op spotify bereikt.

Wat heeft er volgens jou voor gezorgd dat je eerste track zoveel views heeft gepakt?

Ik had van tevoren heel veel mensen warm gemaakt. Ik vertelde ze dat ik bezig zou gaan met muziek. Veel youtube abonnees had ik ook al, terwijl er nog niet eens een video op mijn kanaal stond. Daarnaast ben ik echt een sociale jongen. Ik ken veel mensen en veel mensen kennen mij. Ik chill op veel verschillende plekken etc. Hierdoor heb ik per definitie een groot bereik. Dit heeft ook zeker bijgedragen aan het aantal views dat ik heb gepakt. Los daarvan heb ik muziek gebracht die mensen vet vinden, waardoor mensen het graag delen en aan vrienden laten zien.

Waar komt Louis Pedro vandaan, wat is jouw background?

Het is niet bijzonder eigenlijk man. Ik kom uit Bolsward. Mijn vader is Angolees en mijn moeder komt uit een fries dorpje Pingjum. Ik heb drie zusjes en bij ons thuis zijn er eigenlijk altijd goeie vibes. Ik heb maar twee matties in Bolsward. Ik breng m’n tijd veel liever door in Sneek. Daar voel ik me meer op m’n plek.

Heb jij het besef hoe bijzonder het is dat je met je eerste track 30.000 views haalt voor een beginnende rapper in Friesland?

Ja het is echt heavy, ik heb het wel beseft. Maar had het ook niet zien aankomen. We hebben echt ons best gedaan en de productie volledig zelf gedaan. Dimongu heeft de beat gemaakt en de clip is door een vriend van me geschoten. We wisten eigenlijk nog niks, ik rapte net en hij maakte zijn eerste beats. We hebben alles zelf gemixed en gemasterd. We zijn vijf maanden met deze track bezig geweest. Dus dan is het zeker mooi dat dit het resultaat is.

Jou muziek tot nu toe is een beetje lil yachty achtig qua hooks, maar in je verses drop je keiharde bars, omschrijft dit jou stijl een beetje?

Ik ben blij dat je dit zegt, qua hooks kan het wel een beetje als die stijl klinken. Maar ik ben in mijn versus wel echt een rapper. Ik werk met tempoverschillen, en soms heb ik verstopte bars in mijn teksten. Dan luister je mijn track drie keer en dan hoor je na de derde keer pas echt de clue in een zin van mij. Dat is heel anders dan bijvoorbeeld een lil yachty.

DJ Puri reageerde meteen onder jouw eerste track dat hij je superhard vond, heb jij ook contact met hem gehad hierna?

Jazeker, mijn clipmaker Lariza, is een vriend van Puri. Via hem ben ik met Puri in contact gekomen. Onze eerste sessie was zelfs al voordat “Binnenkort” uit was. Ik heb ook een preview van een track online staan met Puri op Instagram. Die gaat binnenkort uitkomen, en voor de rest wil ik er nog niks over zeggen.

Je had laatst je eerste show in Sneek, hoe was dat voor jou?

Ja het was supervet. Er was een goede line-up met o.a Sepa en Rollan. Ik hoorde last minute dat ik daar mocht optreden.  Een uurtje voordat ik op moest zei een vriend tegen mij, ga video’s posten dat je moet performen in Sneek. En voordat ik op moest, was de zaal vol met mensen die ik niet kende, maar wel voor mij kwamen. Het was echt dope. Mijn optreden ging echt HAM iedereen stond te springen en gek te doen. Ik heb daar een goed gevoel aan overgehouden.

Je bent nu 17, dat is jong. Waar zie jij jezelf binnen drie jaar?

Binnen drie jaar? Pfff. Het lijkt me echt dom om te performen op WOO-HAH ( festival). Plus ik ga jullie een primeur geven, mijn ‘EP’ komt binnenkort uit. Alles word geproduceerd door Dimongu. Wat ook een droom van me is, is dat ik ooit een track maak met CHO. Ik vind hem echt keihard.

Wat was jou eerste affiniteit met hip-hop?

Ik was eerst echt een top-40 guy. Ik luisterde alles wat op de radio kwam. Door de rapper Keizer ben ik naar hip-hop gaan luisteren. Nummers als “Keizer, koning, Admiraal” vond ik echt dope en hierdoor ben ik me er meer in gaan verdiepen.

Wat kunnen we verwachten van je EP?

Ik ga elke stijl maken op de EP behalve hardcore, haha. Nee serieus ik ga een veelzijdige Louis Pedro laten zien. Met veel verschillende stijlen. Anders ook dan mijn eerste twee nummers die onlangs zijn uitgekomen. Mijn EP bestaat uit allemaal random nummers. Geen één track linkt. Dit doe ik om te laten zien dat zowel ik als Dimongu, tot veel verschillende dingen in staat zijn. Het zal wennen zijn voor mensen, want misschien verwachten ze dezelfde sound. Dat gaat het dus zeker niet zijn.

Close Menu