Primeur: ICECREAM coming in hot!

Wie ben je?
Ik ben Dimongu, woon momenteel op mezelf in Leeuwarden. Ik ben opgegroeid in Wit-Marsum. Volg een opleiding aan de Friese Poort in Wilaarderburen.
Ik maak beats in mijn vrije tijd. Een track waar je me wellicht van kent is ‘binnenkort’ van Louis Pedro.

Wat is je drive?
Mijn drive is gewoon de mogelijkheid hebben om muziek te kunnen maken die ik dope vind. Ik ben ook heel divers. Ik specialiseer me niet in een enkel genre, maar zoek juist de uitdaging op door verschillende genres te belichten in mijn werk. Ik kan bijvoorbeeld Trap maken. Denk aan hele koude drill beats, maar ik kan ook switchen naar een swingende SFB, SBMG vibe.

Hoelang ben je al bezig met?
Nu bijna een jaartje en binnen dat jaar ben ik ook nog een aantal keer gestopt. Dat komt deels door de bestanden die ik telkens ben kwijt geraakt als mijn laptop kapot ging. De eerste keer heb ik een nieuwe laptop moeten kopen, tweede keer ook. Af en toe had ik de mogelijkheid om een beat te tikken in een studio van iemand anders. De beat voor ‘Binnenkort’ van Louis heb ik ook snel getikt op een moment dat de gelegenheid zich hiervoor presenteerde.

 

Waar haal je je inspiratie uit?
Uit pokoes die ik dik vind. Muziek die ik zelf luister. Dat is voornamelijk ATL trap. Komt vanuit Amerika. Die beats zijn on point, en dan denk ik: ‘“dit wil ik ook kunnen’’. Wanneer ik zo’n momentje heb ga ik direct aan de slag. Een sterke kwaliteit van mij is dat ik de dingen die ik hoor heel snel kan uitpluizen, na maken en me eigen maken.

Waar zie je jezelf in 5 jaar?
Natuurlijk heb ik grote dromen maar ik wil eerst hier in Nederland mijn naam vestigen. Eerst Nederland overnemen om het zo te zeggen en dat zien we wel verder. Daarnaast zou het me super vet lijken om de samenwerking aan te gaan met Famous Dex en/of Rich the Kid. Mocht ik een dergelijke samenwerking op poten krijgen dan vind ik het allemaal wel best en kan ik met een gerust hart stoppen.

Naar wie kijk je op binnen de producers scene?
Qua lifestyle Famous Dex, hij geeft geen f*ck en doet wat hij dope vindt. Qua beats Metroboomin en ‘LNDN onna track’ maar dat is beide in het buitenland. In Nederland zelf denk ik zowiezo Esko en Spanker. Dat zijn mensen met een eigen sound, een sterk karakter en zij werken beide keihard.

Wat komt Leeuwarden tekort voor jou binnen je talent
Mensen! Er komen niet veel artiesten uit Friesland. Enerzijds is dit jammer, maar ik zie het ook als een kans. Ik kan nu doen wat ik wil en misschien ben ik dan wel de eerste die het flikt. Dam zeggen mensen: ‘Yo, dit is die ene producer vanuit Friesland’. Dus in dat opzicht kan ik er het beste uit halen en is het wel een voordeel voor de upcoming producers en artiesten.

Wat houd je bezig op het moment
Het album dat uitkomt van Louis Pedro! Ook komen er losse tracks aan van Louis. maandag 28 mei komt er ook 1 online. Genaamd ICECREAM. Ik kan je nu alvast zeggen dat de meeste mensen niet klaar zijn voor wat wij gaan doen met de scène.

Close Menu