VISIE EN MISSIE

Visie

Het Leeuwarder Collectief  wil een educatief, coöperatief, open en creatief platform zijn, dat mensen met verschillende achtergronden en culturen met elkaar verbindt op basis van ‘peace, love, unity & having fun’, de centrale waarden van de hiphopcultuur.

Missie

Het Leeuwarder Collectief wil mensen met elkaar en hun omgeving verbinden als opstap naar en ter bevordering van persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie.

Definitie van hiphop

Hiphop kan vanuit 3 verschillende invalshoeken worden gedefinieerd.

  • Hiphop = de levensstijl en het collectieve bewustzijn.
  • Hip Hop = de benaming van de hiphopcultuur en haar artistieke elementen (dans, muziek, graffiti)
  • Hip-hop = rapmuziek als product en de activiteiten die mainstream plaatsvinden.

De kracht van hiphop

Hiphop is erg populair onder jongeren. Hoewel velen hiphop zien als muziekgenre of dansstijl, beseffen steeds meer mensen dat hiphop ook een geheel eigen cultuur is. Vanuit deze relevantie wil het Collectief mensen bewust maken van de hiphopcultuur. Eén van de evenementen vanuit het Collectief is ‘Join the Jam’. Net als ooit in The Bronx in New York, waar hiphop begon als wijkevenement om op een positieve manier het veelvuldige geweld tegen te gaan, wordt dit in Leeuwarder wijken en scholen georganiseerd om maatschappelijke participatie te bevorderen en impulsen te geven voor individuele ontwikkeling.